Samen met mijn lief, ben ik vaker te vinden op een kookworkshop. Mijn lief is namelijk een échte foodie. Niet alleen houdt ze van lekker eten, proeven en proberen. Ze weet er ook nog eens veel vanaf. Haar specialiteit is volwaardig vegetarisch en vegan eten en koken.
Ways to my heart:
1. Buy me food
2. Make me food
3. Be food
Het is voor iedereen die mij een beetje kent over-duidelijk. Op die kookworkshops sta ik zeker niet om te koken. Ik heb wat koken betreft twee linker handen. Bovendien vind ik het erg ingewikkeld dat ik soms meerdere dingen tegelijk moet doen en dan ook nog in een bepaald tijdsschema. Het komt wel eens voor dat ik voor mezelf moet koken. Dat zijn ook de dagen dat ik dan de rijst apart eet van het groente, omdat ik niet zo goed gepland had.
De reden dat ik daar wél ben, is om verslaglegging te doen van de kookworkshops die Anna organiseert. Vol bewondering sta ik daar altijd naar te kijken. Het is leuk om Anna steeds weer bezig te zien met haar passie. Ook vind ik het ook altijd leuk om te zien, hoe mensen gezamenlijk aan de slag gaan met de gerechten. Vaak verrast door de bijzondere ingrediënten.
Goede voeding is belangrijk voor ons. We denken graag na over de keuzes die we maken. We eten biologisch, vegetarisch en het liefst uit de regio en het seizoen. Ik help Anna graag om deze levensvisie uit te dragen. En natuurlijk pik ik daar zelf ook een graantje van mee: de luxe om elke dag weer een heerlijke maaltijd te mogen verorberen. Wat ben ik toch een bofkont.
Leave a reply